Agar agar 800 přírodní 50 g
Popis
Agar se získává extrakcí přirozených kmenů mořských řas Agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Číslo za názvem Agar Agar označuje pevnost gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %. Čím je číslo vyšší, tím se snižuje dávkování, až na polovinu.
Používá se jako želírující látka (E406) při výrobě ovocných dortů a dezertů, v gastronomii při přípravě aspiků. Není vhodný pro ztužování tvarohových/šlehačkových dezertů.
Dávkování 2g - 10g na litr vody dle požadované pevnosti výrobku.
Použití: Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Přidáme cukr (doporučené množství 200-250g na litr) a po částečném zchladnutí /50 stupňů C/ event. citrónovou šťávu/kys. citronovou. Tuhne při teplotě cca 40 stupňů C. Nespotřebované množství lze uložit v chladničce a znovu nahřát - bude opět tekutý.
Země původu: Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.