Agar agar 800 přírodní 200 g
Popis
Používá se jako želírující látka (E406) při výrobě ovocných dortů a dezertů, v gastronomii při přípravě aspiků. Není vhodný pro ztužování tvarohových/šlehačkových dezertů.
Dávkování 2g - 10g na litr vody dle požadované pevnosti výrobku.
Použití: Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Přidáme cukr (doporučené množství 200-250g na litr) a po částečném zchladnutí /50 ºC/ event. citrónovou šťávu/kys. citronovou. Tuhne při teplotě cca 40 º C. Nespotřebované množství lze uložit v chladničce a znovu nahřát - bude opět tekutý.
Země původu: Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář