Šťávové pojidlo Super-Klardick (váže vodu)
Popis
Používá se především pro zadržení vody ze zmraženého nebo kompotovaného ovoce. Je neutrální chuti, stabilní při pečení, vaření a zamražování. Při aplikaci mraženého ovoce na cukrářské výrobky se před použitím ovoce jemně prosype Super-Klardickem. Je použitelné také v kombinaci se želatinou.
Za tepla je použitelný pro ovocné náplně, do bublaniny nebo ovocných dortů neboť přilne k povrchu ovoce, pohltí tekutinu a z dortu nebo z pečeného korpusu nevytéká šťáva. Super-Klardick je použitelný též na zahuštění kompotové šťávy na požadovanou konzistenci (rosolu). Je nutné přidávat výrobek postupně a počkat na zahuštění, které dále probíhá.
Složení: acetylovaný zesítěný adipát škrobu, acetylovaný zesítěný fosfát škrobu, cukr
Použití: 1000 g tekutiny, až 300 g cukru, 150 g Super-Klardick. Smíchat Super-Klardick s cukrem, poté nasypat do tekutiny a postupně vmíchat do výrobku.
Skladování v suchu. Země původu Německo.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.